Headerbild

Tränarens junifundering

2011-06-18 i Allmänt

Tränarens junifundering blir också hans sista. Jobbet tar mer tid och stafettpinnen lämnas över till nästa tränare. Att hjälpa till i förberedelserna till 7's SM blir min sista insats som tränare i Gripen.

Glädjande nog blir mitt sista uppdrag att leda laget i kommande 7's SM i Halmstad den 1-2 juli. Gripen kvalade in efter att ha presterat riktiga lågvattenmärken, men också fantastiska bragdmatcher. 7's rugby är, och har nog alltid varit den stora glädjen i min rugbykarriär. Spelet passade mig bra, då när jag var yngre var ganska snabb, hade bra bollsinne och blick för spelet. Hade kroppen varit lite bättre tränad i dagsläget hade det säkert varit lika roligt nu :)

I serien går det inte lika bra just nu. Målet är fortfarande att vinna serien och avancera en division men i dagsläget finns det mycket som talar för att ännu ett år i div 1 hade varit bra för klubben. Personligen tycker jag dock att det är bättre att vinna serien, gå upp till Allsvenskan och få storstryk i alla matcher, än att lägga sig ner på rygg redan nu och ge upp hoppet om att få spela bättre rugby mot bättre motstånd. Nyckeln till framgång stavas t-r-ä-n-i-n-g-s-n-ä-r-v-a-r-o och jag hoppas att nästa tränare lyckats få upp fler till träningarna än vad jag gjort. I januari-mars så allt lovande ut, i april-maj föll antalet spelare drastiskt. Är det roligare att springa intervaller än att spela rugby kanske?

Gripen har ett ungt lag och ingen skugga ska falla på alla de som kämpar vecka efter vecka i sin strävan efter att bli bättre rugbyspelare, jag tycker mig se en utveckling bara sedan januari. Strukturen i spelet har blivit bättre, spelare arbetar hårdare och kämpar på bra. Det som saknas är en bättre fitness i laget samt en tuffare mentalitet i matchsituationer. Fitness är lätt att träna upp, en tuffare menatalitet tror jag att man måste man finna på annat håll.

 

Mina sista instaser som tränare blir på onsdagar fram till 7's SM för att hjälpa de spelare som ska spela 7's SM. Jag kommer också åka med till Halmstad den 1-2 juli som ledare för att bistå truppen.