Headerbild

Resultat 7's SM-kval 2

2011-06-08 i Allmänt

Kvalomgång 1 gav inte mycket hopp för Gripen inför kvalomgång 2. Segervissa och taggade åkte dock spelarna upp till Partille för kvalomgång 2. Tränaren var inte lika hoppfull...

Gripen - Wexiö (gruppmatch 1)

I förra kvalet vann Gripen komfortabelt över Wexiö. Idag kom Wexiö med en betydligt mer potent trupp och matchen kändes inledningsvis mer oviss. Seger dock med 36-5 och Gripen var aldrig hotade.

 

Gripen - Spartacus (gruppmatch 2)

En på förhand tuff match mot laget från högsta ligan i Sverige. Det gäller dock att kunna prestera då det gäller och det gjorde Gripen i denna match. Seger med 21-0 innebar att Gripen i praktiken var klara för cupsemifinal i jakten på de viktiga poängen som skulle kunna ta Gripen till SM-slutspelet.

 

Gripen - Vänersborg (gruppmatch 3)

Gripen var inte nöjda ännu utan gick för knock i den sista gruppmatchen. Spelet böljade fram och tillbaka och till slut fick Gripen ge sig och förlorade med 7-10. Några misstag färre och segern hade varit i hamn. Lika gällde dock för VRK som kunde gjort fler försök om inte misstagen tagit över.

 

Sammanfattning gruppspelet:
Gripen spelade onekligen bättre nu än i förra kvalet. Hoppet tändes om att faktiskt kunna kvala in till SM-slutspelet i juli. Som tränare var jag självklart missnöjd med det insläppta försöket mot Wexiö som berodde på slarv. Jag hade också önskat en seger mot Vänersborg i gruppmatchen det snöpliga resultatet i förra kvalet. En gruppseger hade också gett Gripen en enklare (?) resa i semifinalen då Pingvin såg lättare ut för oss än tunga, rutinerade Göteborg.

Malmö som var starka i kvalet på hemmaplan klappade genom totalt och slutade sist i sin grupp. Borås däremot som missade förra kvalet storspelade.

 

Gripen - Göteborg (semifinal Cup)

Lagen möttes i Plate-finalen i förra kvalet och Göteborg gick segrande ur den striden. I dagens kval hade båda lagen storspelat och Göteborg vann alla sina gruppmatcher. Matchen var jämn och välspelad från båda lagen och Göterborg tog ledningen tidigt genom försök i hörnan. Efter det tog Gripen över och gjorde fyra försök mellan stolparna och var i stor ledning. Gripen släppte in ännu ett försök i slutminuten men seger med 28-10. Matchen var dock jämnare än resultatet visar och Göteborg kommer bli en kraft att räkna med i SM-slutspelet i juli.

 

Gripen - Vänersborg (final Cup)

Eftersom tränaren felkalkylerat Gripens chanser i kvalet ställde man här upp med endast en start-VII. Övriga spelare var tvungna att åka hem efter semifinalen. Segern "gavs" bort till Vänersborg men inte utan kamp. Stor förlust till slut, 0-42.

 

SM-slutspelet:

Spelas fre-lör, 1-2 juli i Halmstad.

Lagen som kvalat in är (poängen först):

 

24 - Stockholm Exiles
22 - Vänersborg
20 - Pingvin
18 - Enköping
18 - Hammarby
14 - Gripen
14 - Göteborg
14 - Attila

De som inte klarade det:

14 - Linköping
12 - Malmö
10 - Spartacus
8 - Wexiö
6 - Visby
6 - Uppsala
4 - Södertälje
2 - Borås