Headerbild

Gripen - Malmö 7-10

2011-06-01 i Allmänt

Återigen en tung förlust för Gripen.

Att truppen har tunnats ut tillfälligt är ingen överdrift. Gripen går genom en tuff period just nu med av olika anledningar otillgängliga spelare. Det enkla svaret är att "egentligen" är vi tillräckligt med spelare i truppen då vi är fler än någonsin. Samtidigt har vi fler spelare än någonsin som för tillfället är otillgängliga för uttagning till matcher. Det något mer kompilicerade svaret att hantera är att hade vi varit tillräcklig stor trupp i år hade vi hanterat även denna situation.

Malmö kom till Helsingborg med lika tunn trupp som Gripen och matchen var till en början oviss även om Malmö hade det spelmässiga övertaget. Gripen hann sig långa stunder tillbakapressat och arbetade i motvind, både spelmässigt samt att det blåste friskt i luften. Malmö dominerade inkast samt ställklungor men i det öppna spelet var det jämnt. I halvtid Gripen-underläge med 0-10 efter två försök utan conversions.

I början av andra halvlek rättades klungspelet till då Paris gjorde comeback efter en tids skada. Hans rutin bidrog starkt till att klungspelet rättades till och Gripen fick mer anfallsboll att spela med. Något märkligt hade Malmö en period i andra halvlek då de inte hade ett fullt förstaled (?) och ville spela "uncontested" i klungorna, något som korrigerades efter några minuters spel då de återigen hade fullt förstaled (?). Nåja, matchen gick vidare och Gripen tog över mer och mer av spelet. Ett par byten satte på mer rutin i laget och vi kunde rotera runt spelare till bättre positioner för dem. Gripen började även vinna inkast. I slutminuterna kunde Gripens uthalv genom en rörelse i kedjan sätta Erik mellan stolparna för fem poäng och den efterföljande målsparken tog Erik själv hand om. 7-10 med några minuter kvar att spela och det visade sig att Malmö drog det längsta strået efter att domare Nils Arvidsson blåste av matchen för full tid.

Stort grattis till Malmö som i och med segern klättrade till ledning i en mycket jämn serie. Tabell finns här: http://templates.lagta.idrottonline.se/ft.aspx?sportid=31&scr=table&ftid=2229

 

Gripens poäng:

7 Erik Arvidsson (5+2)

 

Laget:

  1. Linus Olsson
  2. Mak Pettersson
  3. Rocco de Beer
  4. Jonathan Toft
  5. Patrik Månsson
  6. Calle Hasselblatt
  7. Simon Johansson
  8. Jim Meredith
  9. Sebastian Johansson
  10. Erik Arvidsson
  11. Axel Holmes
  12. Herman John
  13. Sylvain Masson
  14. Boris Biletic
  15. Sergiu Stroie
  16. Paris Asgari
  17. -
  18. -
  19. Björn Magnusson
  20. Filip Efternamn
  21. Mark Cooper
  22. Tommy Hasselblatt
  23. -
  24. Oscar Efternamn

Topp 3:

Paris Asgari gör comeback och lyfter hela laget med sitt jävlaranamma och sin styrka.

Simon Johansson växer. Ovan position idag men spelar som om han spelat flanker i 10 år.

Erik Arvidsson gör Gripens enda poäng för att han springer i rätt linjer och kämpar hela tiden.

 

Bilder:

Andreas Allerbo: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.1957981502717.2111901.1038125833

Micke P: https://picasaweb.google.com/118222844273483898350/HRCGripenMalmoRugbyClub#