Headerbild

Tränarens majfundering

2011-05-27 i Allmänt

Unga snabba killar och gamla rävar.

Vi har en mycket ung trupp bortsett från några övervintrade indivdider som, om fysikens och biologins lagar hade fungerat, borde slutat spela rugby för 15 år sedan. Jag är glad att de är kvar; Göran, Tommy, Jim, Mark, som med sin rutin bidrar till att de unga killarna i truppen har en snabbare inlärningskurva. Förutom dessa dinosaurier är nästan alla under 30 år och de flesta är mellan 17-23 år.

Vi är många spelare och tur är väl det i dessa skadetider. Vi har råd att skifta runt i laget utan att egentligen bli sämre, vi behöver bara spela på olika sätt beroende på vem som är tillgänglig. I nuläget tror jag att vi har sju spelare på skadelistan och ytterligare två eller tre ute på resor, varav en är på Red Island.

Jag kan passa på att välkomna Sylvain till klubben. Sylvain har snabbt blivit en hundraprocentare som kommer på alla träningar och matcher. Han har visat sig stark både i tredjeledet som på centern men i klubben är det endast Erik som förstår hans franska lingo :)

Filip kommer allt oftare nu och har dragit med sig sina polare som hjälper till att sänka snittåldern i truppen och samtidigt höja snittet för toppfart per spelare. Sjukt kvicka några av dem, vilket kan anses ganska orättvist då någon borde ligga runt 100-kilosgränsen och skvalpa...

I serien har dset blivit en vinst och en förlust och vi hoppas alla att morgondagens match ska innehålla samma fokus som senaste seriematchen mot Karlstad. Klarar vi att hålla ihop oss som lag och fokusera på vår positionsbundna uppgift som spelare ska vi åtminstone ha en chans att röra runt i Malmöklubben.