Headerbild

Gripen - Karlstad 22-3

2011-05-15 i Allmänt

Skåne och vädergudar, tidiga skador och sena byten, vinst och BILDER nedan.

Det långa avståndet till Skåne kan ha slagit hårt mot Karlstad denna säsong då de anlände Helsingborg med en tunn trupp. Från minut ett förde Gripen matchen och dominerade de fasta situationerna vilket gav mycket anfallsboll för kedjan. Pga skadeläget i truppen tvingades många Gripar spela på något ovana positioner, Calle och Tim på flankern, Emil och Sylvain på centrarna, Mattias på yttern. Alla tog ansvar och visade att rugby inte enbart handlar om positioner utan om hjärta, hjärna och lagarbete.

Efter några minuters press gick Karlstad offside och Erik Arvidsson kunde sparka in en straff för 3 poäng. En liten stund senare följde Erik upp detta genom att lägga ner bollen för 5 poäng efter fint lagspel. Den efterföljande målsparken tog han själv hand om och Gripen i ledning med 10-0.

Under tiden roade sig klungan med att vinna flera av Karlstads bollar i ställklungorna. Sergiu Stroie kunde defilera in på kanten för 5 poäng efter genombrott kring centrarna och enhandspass bakom ryggen (!) av Emil Andersson. Matchen spelades i makligt tempo och ska Gripen vinna svårare matcher så räcker det inte, med Lugi-matchen färskt i minnet...

I halvtid ersatte Jim Meredith och Ofer Braun de två kämparna Jonathan Toft och Calle Hasselblatt i klungan. Några minuter in i andra halvlek visade Erik A igen var skåpet ska stå när han från sin uthalvsposition steppade sig genom halv aKarlstad för fem poäng mellan stolparna och strax efter satte Karlstad sin straff. Ställningen efter 55 minuter 22-3 vilket också skulle bli slutresultat.

Seth Hedestam kom på för Axel Holmes efter 60 minuter och Tommy Hasselblatt gick på för Mattias Sundin efter 70.