Headerbild

Lugi - Gripen 16-13

2011-05-01 i Allmänt

Seriepremiär på gröngulgrusig plan i strålande solsken i Lund. Resultatet blev inte som väntat men Griparna kan ta med sig många positiva saker till nästa match.

Jämna matcher mot Lugi har blivit något slags signum och denna match var inget undantag. Gripen förde matchen i mer eller mindre hela första halvlek och pressade Lugi i deras eget 22 många gånger. Lika bra som Gripens anfall var Lugis försvar och inte en enda gång lyckades Gripen lägga bollen över linjen för fem poäng. Bollen lades ner på fel linje en gång, en snabb pick and go vid fel läge etc. För många Gripar var för sugna på att göra försök när tillfällena väl uppenbarade sig och som alla spelarna vet i teorin, ensamräder fungerar sällan.

Positivt i första halvlek var att de så viktiga inkasten fungerade mycket bra för Gripen, däremot kommer klungmaskinen plockas fram någon gång innan nästa seriematch...

I första halvleks sista spel valde Gripen dock at ta poäng vid en straff och gick därmed till halvtidsvila i ledning med 0-3.

I andra halvleks första minut blev det uppenbart att Lugi ville vinna denna match, de startade i ett högt tempo, däremot var det Gripen som efter c:a 55 minuter kunde göra matchens första försök genom Simon Johansson, som var sist på bollen efter att klungan återigen gjort ett extremt arbete i efterspelet av ett inkast.

Tio minuter senare gjorde det hårda arbetet på träningarna sig synligt. Nästan alla Gripar var inblandade i ett fint uppbyggt anfall i fem faser som slutade med att Sylvain Masson kunde dyka över för fem poäng i högerhörnan. Under tiden hade Lugi samtidigt sparkat två straffar över ribban och ställningen i nuläget var 6-13, Gripen i ledning.

Det har var Gripens match och skulle alltid komma att bli Gripens match. Det blev också Gripen match - i 70 minuter. Under de sista tio minuterna gjorde Lugi två försök och vann matchen med 16-13. Orken fanns hos Griparna, men inte glöden i ögat och den sista frenesin som krävs för att vinna tighta matcher.

Allt som allt var matchen välspelad och jag tror att jag sett det bästa som både Lugi och Gripen visat upp på många år. Skånsk rugby behöver stärkas och denna matchen var sannerligen ett steg i rätt riktning.

 

Poäng:

5 Simon Johansson
5 Sylvain Masson
3 Erik Arvidsson

 

Laget:

  1. Simon Johansson
  2. Sebastian Johansson
  3. Rocco de Beer
  4. Calle Hasselblatt
  5. Tim Doolan
  6. Sylvain Masson
  7. Emil Andersson (c)
  8. Herman John
  9. Björn Magnusson
  10. Erik Arvidsson
  11. Johan Sahlström
  12. Mattias Sundin
  13. Sergiu Stroie
  14. Christopher Grant
  15. Martin Lowe
  16. Göran Stenström
  17. -
  18. Steve Chapman
  19. Jim Meredith
  20. Tommy Hasselblatt
  21. -
  22. Mark Cooper
  23. -
  24. Axel Holmes

 

Topp 3:

Tim Doolan är förmodligen Sveriges minsta andraledare fast har det största rugbyhjärtat. Kämpade hårt i det tysta hela matchen.

Sylvain Masson tog ansvar i sin första match för Gripen och visade prov på spelförståelse och jävlaranamma.

Sergiu Stroie blev utnämnd till Gripen bästa spelare av Lugi. Sergiu hade många löpningar som drog isär Lugiförsvaret.

 

Det är alltid roligt att spela i Lund och domare Tom Tamanivalu dömde exemplariskt och lät båda lagen spela en flödande rugby i en tight match. Lugi har en fin anläggning med klubbstuga och matchplan sida vid sida. Något behövs dock göras i försöksområdena. En tunn matta är inte tillräckligt skydd över stora betongplattor. I värsta fall kan någon skada sig riktigt illa om olyckan är framme.

 

Träning som vanligt på måndag och onsdag kl 18:00-19:30 på Norrvalla IP's gräs. Vi har fyra träningar ihop innan nästa match och vi börjar i lugnt tempo på måndag.

 

Efter nästa seriematch den 14 maj har vi också en kickoff-fest direkt efter matchen så se till att ni är tillgängliga både till match och partaj.

 

Bilder:

Kommer strax.