Headerbild

Tränarens aprilfundering

2011-04-21 i Allmänt

Gräs, tuffa matcher och påsktips.

Vi gick på gräs redan den 26 mars och i nuläget är det många av våra rugbykollegor upp i norr (typ Småland och uppåt) som nyligen lämnat inomhus- eller grusträningen. Vi har en stor bonus här nere vad gäller färsäsongsmatcher och många är lagen som hört av sig till Gripen för att få lov att komma ner och spela. Vi valde i slutändan att möta bra motstånd och har spelat mot bl a förra årets svenska mästare och SM-fyran. Till helgen väntar två nya matcher mot lag från Allsvenskan. Jag hoppas att trenden håller i sig till nästa vår och att vi får möjlighet till att spela tuffa träningsmatcher även då. Det är en stor möjlighet för oss att få spela mot bättre lag som tvingar oss att spela bra rugby.

Den senaste veckan har varit orolig i truppen med många spelare som varit frånvarande. Förklaringen har dock legat i tuffa matcher, småskador och semestrar. I veckan som kommer borde vi vara tillbaka till fullt manskap. Som tränare förväntar jag mig att varje spelare ställer upp för sina lagkamrater i varje match. Vi vill vara minst 23 spelare till varje match.

Lagledningen är samlad och välfungerande, styrelsen bidrar med sitt till laget i form av träningsmateriel, bollar, täcka kostnader mm. Spelarnas ansvar är att komma på varje träning och varje match. Laguttagningaen börjar på träningen.

Jag vill passa på att välkomna Sergiu Stroie till oss. Sergiu har visat sig vara en tillgång på de yttre posotionerna 13-15 och kommer ge laget en bredare anfallsmöjlighet.

Vi ska heller inte glömma att vår egen Simon Johansson spelar final mot Spanien i U18-EM imorgon fredag.

Tidsfördriv i påsk:

POSITIONER I RUGBY

GREATEST TRY EVER

THE RUCKING GAME