Headerbild

Gripen - STHLM Exiles 5-74

2011-04-10 i Allmänt

Fjolårets svenska mästare kom på besök och Gripen behöver inte skämmas för resultatet. Exiles är ett par klasser bättre än oss som lag men ingen Grip vek ner sig idag. Länk till bilder finns nedan.

Ett par ändringar i startuppställningen jämfört med gårdagens match. Två träningsmatcher på två dagar mot lag i sverigetoppen samtidigt som vi vill prova spelare på olika positioner. Max flyttade från propp till kratsare och Linus kom in i förstaledet. Martin flyttade från kratsare till fullback(!) efter gårdagens chipkick. Tim, Ofer och Jim tog en plats i klungan vilket gjorde att Patrik och Tommy började vid sidan. I kedjan flyttade Sergiu från fullback till ytter och Herman gick in som center. Många förändringar på pappret men ändå stabilt.

 

Många Gripar var trötta i kroppen efter gårdagens tuffa försvarsspel och Exiles skulle visa sig bjuda på en bra offensiv vilken gång på gång testade Gripens försvar. Tacklingarna satt inte som de skulle alltid men i första halvlek rann ingen genom det så viktiga mittfältet. Halvtidssiffrorna var 0-31 och alla Exiles försök kom efter några fasers spel. Exiles är så mycket bättre än Gripen att efter fyra-fem faser ska de göra försök och det var ungefär det som hände.

 

I andra halvlek rann siffrorna iväg en del när Gripen tvingades göra många byten. Spelarna som kom in på plan var lika bra som de som gick men förvirringen blev stor när vi tvingades göra många rockader i laget vid varje byte. Två matchers tacklande tog ut sin rätt och de sista 20 minuterna var det bara ett anfallande lag på banan, förutom Görans försök dvs. Görans försök kom efter ett break ner längs högerkanten. Sista spelet var en ruck på Exiles försökslinje och Göran tog bollen från basen på rucken och dök över för fem poäng.

 

Poäng:

5 Göran Stenström

 

Laget:

  1. Linus Olsson
  2. Max Petersson
  3. Rocco de Beer
  4. Calle Hasselblatt
  5. Tim Doolan
  6. Ofer Braun
  7. Emil Andersson (c)
  8. Jim Meredith
  9. Sebastian Johansson
  10. Erik Arvidsson
  11. Sergiu Stroie
  12. Herman John
  13. Mattias Sundin
  14. Carl Berg
  15. Martin Lowe
  16. Göran Stenström
  17. -
  18. Boris Biletic
  19. -
  20. Tommy Hasselblatt
  21. -
  22. Patrik Månsson
  23. -
  24. Axel Holmes

 

Topp 3:

Göran Stenström spelar fem minuter och gör Gripens enda poäng i matchen. Allt handlar om att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Jim Meredith är en tillgång för vilket lag som helst. Leder vägen för andra med svett, blod och ett stort rugbyhjärta.

Erik Arvidsson tog ansvar för sin egen position och tre-fyra andra. Erik har en enorm arbetskapacitet och knackar på dörren till landslaget.

 

Stort tack till domare Nils Arvidsson, tack vare honom kunde vi andra spela match idag.

Nu börjar träningen på måndagar och onsdagar. Kl 18:00-19:30 på Norrvalla IP's gräs. Kom i tid.

 

Bilder:

Micke P: https://picasaweb.google.com/mpfoton/HRCGripenStockholmExiles#

Andreas Allerbo: http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=2103048&id=1038125833