Headerbild

Gripen - Spartacus 0-35

2011-04-09 i Allmänt

Årets första träningsmatch bjöd på en välspelad match från båda lagen i ett soligt Helsingborg. Länkar till bilder finns nedan.

Gripen inledde starkt i den kraftiga motvinden mot Spartacus som normalt spelar i högsta serien, SM-serien. SM-serien är två divisioner över Gripen som spelar i division 1 i år tillsammans med Malmö, Lugi och Karlstad. Givetvis förväntade vi oss en tuff mangling och trots starkt försvarsspel i eget 22-område kunde Spartacus sätta en straff mellan stolparna och Gripen låg under med 0-3.

 

Första försöket lät vänta på sig då spelet var oförväntat jämnt, mycket tack vare en stor kämpainsats från Gripens tight five och försvarslinjen på mittfältet, mellan uthalv och centrar. Spartacus förde matchen och hade mest boll och gjorde också det första försöket och satte efterföljande målspark. Ställningen nu 0-10.

 

Spartacus fortsatte att äga mycket boll i medvinden och Gripens anfall stoppades varje gång även om Griparna vid flera gånger kom upp i ett stort antal faser och linkade bra mellan kedja och klunga. Två försök och ytterligare en målspark blev det innan halvtid och underläge för Gripen 0-22.

 

I andra halvlek fick Gripen vinden i ryggen och kunde spela ett helt annat spel, bl a gick det nu utmärkt att sparka bollen framåt på planen, en sak som var näst intill omöjligt i första halvlek. I början av andra halvlek tröttnade Gripen något, en direkt konsekvens av att spela ett tufft försvarsspel mot ett bättre motstånd.

 

Man släppte dock inte Spartacus över försökslinjen men tvingades dra på sig två straffar som Spartacus kunde sparka över för vardera 3 poäng, underläge nu med 0-28. Att Spartacus valde att sparka på mål istället för att anfall med bollen kan ses som ett gott betyg åt Gripens försvarsspel. I slutet av matchen tvingades Griparna släppa in ännu ett försök efter en mismatch i försvaret som satte Spartacus snabba killar mot Gripens förstaled.

 

Slutresultat 0-35 i en match som gav många positiva svar på Gripens kapitet i år. Rugby är en kampsport och det handlar inte alltid om poäng i matcher, utan om att stå upp för sig själv i varje situation i matchen. Det gjorde Gripen-killarna idag trots det bättre motståndet. Ingen vek ner sig och det är en erfarenhet vi kommer ta med oss under resten av säsongen.

 

Laget:

  1. Max Petersson
  2. Martin Lowe
  3. Rocco de Beer
  4. Patrik Månsson
  5. Calle Hasselblatt
  6. Tommy Hasselblatt
  7. Emil Andersson (c)
  8. Herman John
  9. Sebastian Johansson
  10. Erik Arvidsson
  11. Tecumseh Hollis
  12. Robin Barte
  13. Mattias Sundin
  14. Axel Holmes
  15. Sergiu Stroie
  16. -
  17. -
  18. Göran Stenström
  19. Linus Olsson
  20. Jim Meredith
  21. Carl Berg
  22. -
  23. -

 

Topp 3:

Max Petersson har under vintern tappat 10 kilo och spelade idag på ovan position som propp. Han visade att hans fitness håller en vältränad Max blir en tillgång framöver.

Martin Lowe är trots sin relativt lilla kroppshydda en av de hårdaste spelarna i laget. Idag höll han hög klass i alla fasta situationer och i det öppna spelet.

Mattias Sundin som blir bättre och bättre. Han visade redan under Håckes Cup i mars att formen var på väg uppåt. Idag dominerade han mittfältet med hårt försvarsspel och vältajmade tacklingar.

 

Stort tack till domare Henrik Bjelkholm, tack vare honom kunde vi andra spela match idag.

Imorgon väntar ny träningsmatch för Gripen. Kick-off kl. 12:30 på Norrvalla IP mot en av svensk rugbys giganter de senaste åren och fjolårets svenska mästare, Stockholm Exiles.

 

Bilder:

Micke Petersson: https://picasaweb.google.com/mpfoton/HRCGripenSpartacus#slideshow/5593736789146586914

Andreas Allerbo: http://www.facebook.com/album.php?fbid=1855256294651&id=1038125833&aid=2103019